Hoe bid je? En waar bid je voor?

 

Er zijn verschillende manieren om te bidden en ook waar bid je voor.

Dit zijn vragen die veel mensen hebben ze bidden wel maar soms hebben zij het gevoel dat ze tegen een koperen Hemel bidden, waarom wordt ik nu niet gehoord of hoort de Heer mij wel?

De Heer Jezus hoort je altijd en Hij vindt het fijn wanneer je naar Hem toe komt met je vragen en je zorgen. In de Bijbel Psalm 55:23 staat:

Werp uw________________ op de HERE, __________________________________;

Hij zal________________________________, dat de rechtvaardige wankelt.

 

Dat betekent dat je al je zorgen naar Hem toe kan brengen en je er geen zorgen meer over hoeft te maken want, lost het iets op?

Wanneer je bid dank dan de Heer voor de fijne dingen en vertel Hem waarmee je nog problemen hebt. Ook wanneer je ergens bang voor bent of wanneer je een fout hebt gemaakt mag je altijd met vrijmoedigheid bij Hem komen, er staat immers geschreven in 1 Johannes 1 vers 9:

" Indien wij onze zonden___________, Hij is getrouw en ____________________, om ons _______________te vergeven en ons te _____________van alle ongerechtigheid "

 

En vergeef daarna ook jezelf, Hij is alles vergeten en heeft je vergeven dan mag jij dat ook bij jezelf doen, anders is Hij voor niets aan het kruis gegaan.

De Heer is ons voorgegaan in alles en dus ook in gebed in Mattheus 6:9-14 staat:     

 

Het onze Vader

 

Maar wat betekent dit gebed nu eigenlijk?

Iedereen kent dit gebed maar heb je het gebed wel eens ontleed?

Wat is bidden en waarom?

Bidden is de meest belangrijke activiteit in ons leven. Het is de beste manier om onze relatie met God te ontwikkelen. Jezus zei in Mattheüs 6:5-8 het volgende:

Zoals je ziet is bidden niet een ingewikkelde toverspreuk, het is een manier om met God te communiceren. Naast de gewone afspraakjes met vrienden onderhouden wij tegenwoordig onze contacten ook doormiddel van twitter/msn/chat, smsjes, emails etc. etc. Het maakt niet uit op welke manier je dit doet maar het feit dat we dit doen laat zien dat we in contact moeten blijven met onze kennissen om niet uit elkaar te groeien

Hieronder nog een aantal handvaten voor tijdens het gebed:

 Aanbidding

 

 

 Toegeving

 

 

 

 Dankbaarheid

 

 

 Luisteren

 

 

 Verzoeken

 

 

Beantwoord God mijn vragen en gebeden? Mattheüs7:712

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­________________________________________________________________

 

Verhoort God mijn vragen en gebeden? Jacobus 4:2-3:

___________________________________________________________________

 

3 Sleutels voor innerlijke vrijheid